Rosella Duo

Inger van Vliet en Angélique Heemsbergen zijn perfect op elkaar ingespeeld en brengen u graag in vervoering met hun meest geliefde muziek.

Het Rosella Duo presenteert, na meer dan 10 jaar muzikale samenwerking in het Vivezza Trio, nu – als nieuw artistiek initiatief – een prachtig programma voor viool en piano.
Inger van Vliet (viool) en Angélique Heemsbergen (piano) zijn perfect op elkaar ingespeeld en brengen u graag in vervoering met hun meest geliefde muziek.

Het Rosella Duo heeft een programma samengesteld met hun favoriete sonates onder de titel:
‘Beethoven: Een groot inspirator!’

Het programma opent met de allereerste sonate voor viool en piano die Beethoven schreef. Een die nét wat minder vaak wordt uitgevoerd en daarom verfrissend is voor het publiek.
Daarnaast staat de intrigerende Sonate Nr. 2 van Franz Schubert op het programma, waarin Beethovens invloed onmiskenbaar is. Een diepzinnig werk waarin je een jonge Schubert zijn vleugels hoort uitslaan.
De inspiratie van Beethoven komt ook naar voren in de bijzondere samenwerking van Robert Schumann en Johannes Brahms in de prachtige F.A.E. Sonate.

Laat u in vervoering brengen door deze twee musici die in dit sprankelende programma hun passie voor de kamermuziek met u willen delen.

Inger van Vliet is een professioneel en veelzijdig violiste. Als soliste speelde ze de Zigeunerweisen van Sarasate met het Philharmonisch Orkest Mozart. Ze voerde het Vioolconcert van Mendelssohn uit met het Leiden Sinfonietta en speelde het Vioolconcert Nr. 5 van Vieuxtemps met het Westerkamerorkest. Ze gaf recitals in onder meer Vredenburg Leeuwenbergh, speelde met het Vivezza Trio meerdere malen in het Concertgebouw en live op radio 4. Haar talent en enthousiasme voor de viool heeft zij verder ontwikkeld tijdens haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam en Utrecht, waar zij was geselecteerd voor de master Solo/Excellence.

Zij maakte internationale tournees met het European Union Youth Orchestra o.l.v. Vladimir Ashkenazy en volgde muziekcursussen in binnen- en buitenland op solo- en kamermuziekgebied. Momenteel is zij aanvoerder bij Sinfonia Rotterdam, maakte daarmee onder meer tournees door Brazilië, China en Colombia. Zij remplaceert daarnaast geregeld bij het Balletorkest, Radio Filharmonisch Orkest, Phion en andere orkesten.

Programmavoorstellen

I Beethoven: Een groot inspirator!

Daar is Ludwig van Beethoven! Op zijn eigen verrassende wijze weet hij de luisteraar mee te voeren met zijn muziek. Zijn klassieke composities krijgen al snel romantische invloeden. Hij inspireert Franz Schubert, Robert Schumann en Johannes Brahms tot het schrijven van prachtige werken.
Een programma met speelse contrasten en onuitputtelijke energie.

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827)
Violin Sonata in D major, Op 12. No. 1 (1798)
I Allegro con brio
II Tema con variazioni (Andante con moto)
III Rondo, allegro

Albert Dietrich (1829 – 1908)
F.A.E. Sonate (1853)
I Allegro

Robert Schumann (1810 – 1856)
F.A.E. Sonate (1853)
II Intermezzo

 

Franz Schubert (1797 – 1828)
Sonatine II  Op. Posth. 137 Nr. 2, D385 (1816)
I Allegro Moderato
II Andante
III. Menuetto
IV Allegro

Johannes Brahms (1833 – 1897)
F.A.E. Sonate (1853)
III Scherzo


Programmavoorstellen

II Sonates, dromen en romances

Een programma met liefdevolle sonates van Wolfgang Amadeus Mozart en Franz Schubert afgewisseld met prachtige en dromerige romances van Clara Schumann, Eugène Ysaÿe en Johan Svendsen . Romantisch, vrolijk en bijzonder.

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791)
Sonate voor piano en viool in G majeur, KV301 (1778)
I Allegro con spirito
II Allegro


Eugène Ysaÿe (1858-1931)
Rêve d’enfant, opus 14 (1901)


Franz Schubert (1797 – 1828)

Sonatine II  Op. Posth. 137 Nr. 2, D385 (1816)
I Allegro Moderato
II Andante
III. Menuetto
IV Allegro

Clara Schumann (1819-1896)
Three romances, opus 22 (1853)


Johan Svendsen (1840-1911)
Romance, opus 26 (1881)


Naast dit programma hebben zij uiteraard meer werken op hun repertoire en kan altijd een aanvraag worden gedaan voor een specifiek stuk of componist.