Het Veldtbergen Trio bestaande uit Henk Veldt (hoorn), Nicole van Jaarsveld (klarinet) en Angélique Heemsbergen (piano) is ontstaan uit musici van Stichting Kamermuziek Utrecht. Na de geslaagde samenwerking van de musici binnen het Williams Quintet is er verder gezocht naar andere muziek voor verschillende bezettingen.

De combinatie van hoorn, klarinet en piano geeft een aangename combinatie van warme klanken en veelzijdigheid waar het trio graag mee aan de slag gaat. Door de verschillende achtergronden van de individuele musici heeft ieder een eigen inbreng naar het ensemble gebracht, wat resulteert in een verrassend geheel.

Henk Veldt

Na het afronden van zijn Bachelorstudie aan het Conservatorium van Amsterdam volgt Henk momenteel de masteropleiding aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle bij Fokke van Heel. Masterclasses volgde hij bij o.a. Ab Koster, Perer Damm en Jasper de Waal. Naast het spelen in diverse kamermuziekbezettingen speelt hij ook in uiteenlopende grotere bezettingen van harmonieorkest en fanfare tot symfonieorkest en van operette- tot musicalbegeleidingen.

Ook is Henk ervaren met lesgeven en dirigeren. Hij heeft twee jaar lang les gegeven bij het Leerorkest te Amsterdam en is momenteel verbonden als dirigent aan de verenigingen Soli te Driehuis en vereniging Kunst na Arbeid te Zuid-Scharwoude. Bij beide verenigingen is hij aangesteld als dirigent van het jeugdorkest en valt hij met regelmaat in voor de grotere orkesten van de verenigingen.

Nicole van Jaarsveld

Klarinettiste Nicole van Jaarsveld won tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium. Ze speelt in diverse kamermuziekensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Met het Vivezza Trio en Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld was ze meerdere keren live te horen op radio 4. Nicole soleerde in o.a. ‘Gnarly Buttons’, het klarinetconcert van John Adams. Ook remplaçeerde ze bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Haar studies volgde ze aan het Conservatorium van Utrecht bij Herman Braune en Bas de Jong en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Sjef Douwes. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat. Masterclasses volgde ze bij onder andere Michael Collins, Charles Neidich, Martin Fröst en Ralph Manno.

Programmavoorstel

Duitse virtuozen

Het Veldtbergen Trio speelt mooie en virtuoze muziek in duits-romantische sferen.

Friedrich Wilhelm Voigt (1833 – 1894)
Nocturno opus 75

Carl Reinecke (1824 – 1910)
Trio opus 274
I Allegro
II Ein Märchen: Andante
III Scherzo
IV Finale: Allegro

Johann Sobeck (1831 – 1914)
Duo Concertant voor klarinet, hoorn en piano opus 5
Variaties op thema’s uit Mozart’s Don Giovanni