Het Veldtbergen Trio bestaande uit Henk Veldt (hoorn), Nicole van Jaarsveld (klarinet) en Angélique Heemsbergen (piano) is ontstaan uit musici van Stichting Kamermuziek Utrecht. Na de geslaagde samenwerking van de musici binnen het Williams Quintet is er verder gezocht naar andere muziek voor verschillende bezettingen.

De combinatie van hoorn, klarinet en piano geeft een aangename combinatie van warme klanken en veelzijdigheid waar het trio graag mee aan de slag gaat. Door de verschillende achtergronden van de individuele musici heeft ieder een eigen inbreng naar het ensemble gebracht, wat resulteert in een verrassend geheel.

Henk Veldt

Henk heeft hoorn gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en ArtEZ Zwolle bij Herman Jeurissen en Fokke van Heel. Tijdens en na zijn studie was en is hij actief als uitvoerend hoornist in orkesten zoals Brussels Philhamonic, New Symphonics Orchestra, Sinfonia Rotterdam, in ensembles zoals het Veldtbergen trio, Doelen Ensemble, Ensemble De Nootzaak en doet hij vaak mee aan verschillende projecten van (musical)begeleiding, harmonie/fanfareorkesten tot grote symfonieorkesten.

Naast het spelen is Henk ook een bevlogen dirigent bij verschillende verenigingen zoals Soli Driehuis en Emergo Castricum, waar hij zich met name richt op jeugdorkesten en opleidingen.

Nicole van Jaarsveld

Klarinettiste Nicole van Jaarsveld won tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium. Ze speelt in diverse kamermuziekensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Met het Vivezza Trio en Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld was ze meerdere keren live te horen op radio 4. Nicole soleerde in o.a. ‘Gnarly Buttons’, het klarinetconcert van John Adams. Ook remplaçeerde ze bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Haar studies volgde ze aan het Conservatorium van Utrecht bij Herman Braune en Bas de Jong en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Sjef Douwes. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat. Masterclasses volgde ze bij onder andere Michael Collins, Charles Neidich, Martin Fröst en Ralph Manno.

Programmavoorstel

Duitse virtuozen

Het Veldtbergen Trio speelt mooie en virtuoze muziek in duits-romantische sferen.

Friedrich Wilhelm Voigt (1833 – 1894)
Nocturno opus 75

Carl Reinecke (1824 – 1910)
Trio opus 274
I Allegro
II Ein Märchen: Andante
III Scherzo
IV Finale: Allegro

Johann Sobeck (1831 – 1914)
Duo Concertant voor klarinet, hoorn en piano opus 5
Variaties op thema’s uit Mozart’s Don Giovanni