Het Veldtbergen Trio bestaat uit Henk Veldt (hoorn), Nicole van Jaarsveld (klarinet) en Angélique Heemsbergen (piano). De combinatie van hoorn, klarinet en piano geeft een aangename combinatie van warme klanken en veelzijdigheid waar het trio graag mee aan de slag gaat. In deze bijzondere bezetting spelen zij mooie, virtuoze en romantische muziek met een verhalend karakter. Door de verschillende achtergronden van de individuele musici heeft ieder een eigen inbreng naar het ensemble gebracht, wat resulteert in een verrassend geheel.

 

Henk Veldt

Henk Veldt heeft hoorn gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en ArtEZ Zwolle bij Peter Hoekmeijer, Herman Jeurissen en Fokke van Heel. Als hoornist is Henk actief bij verschillende orkesten en ensembles, waaronder Sinfonia Rotterdam, Philharmonie Zuidnederland, het musicalorkest van Les Misérables, het Veldtbergen trio, Ensemble De Nootzaak. Hij doet regelmatig mee aan verschillende projecten variërend van begeleidingsensembles, harmonie/fanfareorkesten tot grote symfonieorkesten.

Naast het spelen is Henk ook een bevlogen dirigent en docent bij muziekverenigingen zoals Emergo in Castricum, waar hij zich met name richt op jeugdorkesten en opleidingen.

 

Nicole van Jaarsveld

Klarinettiste Nicole van Jaarsveld won tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium. Ze speelt in diverse kamermuziekensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Met het Vivezza Trio en Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld was ze meerdere keren live te horen op radio 4. Nicole soleerde in o.a. ‘Gnarly Buttons’, het klarinetconcert van John Adams. Ook remplaçeerde ze bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Haar studies volgde ze aan het Conservatorium van Utrecht bij Herman Braune en Bas de Jong en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Sjef Douwes. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat. Masterclasses volgde ze bij onder andere Michael Collins, Charles Neidich, Martin Fröst en Ralph Manno.

Programmavoorstel

Duitse virtuozen

De lyrische Legenden van Dvorák, het meeslepende Trio van Reinecke en het virtuoze spektakel met herkenbare thema’s in het Duo Concertant, variaties op thema’s uit Mozart’s Don Juan van Sobeck worden afgewisseld met werken voor hoorn en piano. Met de muziek van Franz Strauss laat hoornist Henk Veldt horen dat de hoorn ook een prachtig solo-instrument kan zijn. Aangevuld met delen uit het Klarinetkwintet van Mozart, gespeeld door Nicole en Angélique vormen deze werken een mooi Duits georiënteerd programma.

Antonin Dvorák (1841 – 1904)
Uit: Legenden opus 59
I Allegretto non troppo, quasi andantino
X Andante
VIII Un poco allegretto

Franz Strauss (1822 – 1905)
Nocturno opus 7

Carl Reinecke (1824 – 1910)
Trio opus 274
I Allegro
II Ein Märchen: Andante
III Scherzo
IV Finale: Allegro

Wolfgang A. Mozart (1756 – 1791)
(delen uit:) Klarinetkwintet KV581 

Johann Sobeck (1831 – 1914)
Duo Concertant voor klarinet, hoorn en piano opus 5
Variaties op thema’s uit Mozart’s Don Giovanni